ЗАШТИТА ВОДОВОДНИХ ИНСТАЛАЦИЈА ОД СМРЗАВАЊА

ЗАШТИТА ВОДОВОДНИХ ИНСТАЛАЦИЈА ОД СМРЗАВАЊА

ЗАШТИТА ВОДОВОДНИХ ИНСТАЛАЦИЈА ОД СМРЗАВАЊА

By |2019-01-03T15:22:31+00:00January 3rd, 2019|Вести, ЕЈ ВОДОВОД|Comments Off on ЗАШТИТА ВОДОВОДНИХ ИНСТАЛАЦИЈА ОД СМРЗАВАЊА

Још једном подсећамо кориснике услуга да изврше заштиту својих водоводних инсталација, како не би дошло до њиховог пуцања услед веома ниских температура ваздуха, које нас очекију и у наредним данима.

Пре свега, потребно је проверити да ли су водомерне шахте прописно затворене поклопцима и исушене. Уколико се водомер налази у подрумској просторији, сви отвори као што су прозори, окна и врата, морају бити затворени. За додатну заштиту водомерне групе могу се користити материјали за термо изолацију. Неопходно је искључити и све спољашње чесме. Ако се објекти не користе и не греју, потребно је затворити вентил испред водомера и испустити воду из инсталација како не би дошло до пуцања водомера и водоводних цеви. Уколико корисници примете било каква цурења на водоводном прикључку, могу позвати дежурну службу Водовода на број телефона 440800 која ће у најкраћем временском року изаћи на терен и санирати квар.