Зима се полако приближава, а то значи да је време за припрему зимнице како бисте сачували свежину и укус воћа и поврћа током хладнијих месеци. Припрема зимнице је стара традиција која се и данас одржава, а Вршачка пијаца је идеално место где можете пронаћи све што вам је потребно.

Ево корака у припреми зимнице и прегледа цена на Вршачкој пијаци:

Кораци у Припреми Зимнице:

  1. Избор Сировина: Крените одабирањем свежег и здравог воћа и поврћа. На Вршачкој пијаци можете пронаћи разноврсне опције, од шарених паприка до сочних парадајза и свежег воћа. Одаберите сезонске намирнице за најбоље резултате.
  2. Припрема Сировина: Очистите, оперите и припремите своје сировине. Уклоните непожељне делове и нагњечене или оштећене плодове.
  3. Рецепти за Зимницу: Пронађите или осмислите рецепте за своју зимницу. То могу бити џемови, компоти, туршија, ајвар, или чак укисељено поврће. Прилагодите рецепте свом укусу и традицији.
  4. Стерилизација Тегли: Пре него што напуните тегле, обавезно стерилизујте их. То ће обезбедити да ваша зимница остане свежа и сигурна за конзумацију.
  5. Кување и Конзервирање: Припремите своје рецепте и кувајте их према упутствима. Након кувања, сипајте вруће припремљене производе у стерилисане тегле и херметички затворите поклопце.
  6. Хлађење и Складиштење: Охладите тегле на собној температури и затим их чувајте на хладном и тамном месту.

Правилно конзервирана храна може потрајати месецима и годинама.

Припрема зимнице је диван начин да сачувате свеже укусе лета и јесени за хладне дане. На Вршачкој пијаци можете пронаћи богату понуду производа зимнице, подржати локалне произвођаче и уживати у квалитетној храни током целе године. Не заборавите да преговарате о ценама и да истражите различите продавце како бисте пронашли најбољу понуду.