Javno komunalno preduzeće Drugi oktobar, prateći potrebe građana, korisnika usluga, posle prolećne aprilske, sprovodi i jesenju akciju „Oktobar mesec čistoće“.
Od 9. do 13. oktobra smeće se iznosi iz sledećih ulica: Njegoševa, Crnog Jovana, Vardarska, Đure Cvejića, Trg Zelena pijaca, Đure Daničića, Nikole Neškovića, Kosančić Ivana, Strahinjića Bana, Relje Krilatice, Janoša Lenđela, Paje Marganovića, Čarnojevićeva, Deligradska, Generala Emanuela Arsenijevića, Vračarska, Radnička, Vojvode Stepe, Miloša Obilića,Stevana Nemanje, Patrijarha Rajačića, Javorska, Jezerska, Bregalnička, Kraljevića Marka, Jug Bogdana, Radakova, Hajduk Veljka, Ljutice Bogdana,Bore Kostića, Starine Novaka, Kosovska, Zvezdana, Đerdapska, Ibarska, Sitnička, Avalska, Miročka, Dunavska, Svetozara Miletića, Savska.
Način odnošenja otpada:
Kabasti otpad: ( stari nameštaj, kuhinjski elementi, delovi pokućstva u svakodnevnoj upotrebi. Bicikli, umivaonici, prozori, vrata, madraci, prekrivači, tepisi, veliki električni i uređaji koji ne spadaju u elektronski otpad …).
Kabasti otpad bi se iznosio iz domaćinstava sa individualnim stanjem iznošenjem na javne površine- ispred kuće u toku nedelje koja je naznačena u rasporedu. Veća količina otpada bi se najavljivala telefonom na 0608435201 odnosno 013 440 800 taster #5. Iz domaćinstava kolektivnog stanovanja, kabasti otpad bi se donosio na najbliže kontejnersko mesto. Upravnici zgrada bi se aktivno uključili u akciju za rešavanje otpada iz zajedničkih prostorija odnosno koordinirali bi iznošenjem kabastog otpada na najbliže kontejnersko mesto. Otpad bi iznosila posebna ekipa sa posebnim vozilom.
Elektronski otpad: (televizori, računari, delovi računara, monitori, radio-aparati, audio- video tehnika. Delovi električnih uređaja- motori, kalemovi, kablovi mobilni telefoni, tableti, BATERIJE, kućni električni aparati…).
Elektronski otpad se iznosi posebnim vozilom, najavljuje se na navedene telefone, iznosi se u nedelji naznačenoj ovim rasporedom ali danom kojim se inače iznosi smeće iz individualnih domaćinstava, odnosno pored najbližeg kontejnerskog mesta iz domaćinstava u kolektivnom stanovanju u četvrtak u nedelji koja je u rasporedu.
Zeleni otpad: iznosiće Zelenilo u danima po ovom rasporedu.