Ученици Основне школе „Паја Јовановић“ из Вршца победници су републичког финала Еко квиза у Београду, што значи да ће Град Вршац и ЈКП „Други октобар“ бити домаћини финала наредне 2024. године.
Теодора Станковић, Милан Величковић, Давид Смољанић и Вукашин Ранић, које је припремао наставник биологије Ранко Радованчевић, уз бројне навијаче из школе, достојно су представљали Вршац на овом значајном такмичењу.
Мирослав Лепир члан Градског већа Вршца, ресорно задужен за образовање, још приликом отварања финала у Вршцу, изразио је задовољство учешћем свих основних школа у такмичењу и најавио да ће се од идуће године организовати и школска такмичења по пропозицијама Еко квиза, како би се ова идеја проширила у самом Вршцу.
Такође, Велизар Вемић Руководилац Сектора Одржавања јавних површина у ЈКП Други октобар, нагласио је да ово вршачко јавно предузеће наставља са тежњом да корисницима пружи квалитетне услове за очување животне средине и кроз све услуге које обавља едукује најмлађе суграђане који су промотери и носиоци заштите животне средине. Еко квиз је један од начина, који млади са ентузијазмом прихватају.