Служба Зоохигијене која послује у саставу ЕЈ Комуналац ЈКП Други октобар, организовала је прво пролећно јавно приказивање и удомљавање паса на Градском тргу у Вршцу. Симболично на Дан планете Земље, ЈКП Други октобар вом акцијом жели да прикаже суграђанима део свакодневне бриге за животну средину. Приказан је део паса који су смештени у објекту за трајно збрињавање паса  и штенци из Прихватилишта за псе.

Интересовање суграђана је било веома велико. Радници Зоохигијене разговарали су са суграђанима о стандардној процедури и третману паса о којима брину. Дењени су флајери са адресама Прихватилишта и објекта за трајно смештање паса, и упућен позив да тај објекат (Азил за псе) посете 29.04.201 за када је планиран „Дан отворених врата“.

Акцији су се највише обрадовали најмлађи суграђани који су имали прилику да удоме сог првог кућног љубимца. Радост је била велика,како код малишана, тако и код куца. У акцији је удомљено шест штенаца и четири  одрасла пса. Ово је само прва  низу акција којеће уследити свае друге суботе у наредним месецима.

Сви пси су обележени (чиповани), стерилисани и вакцинисани. Ваше је само да поред  добре воље донесете податке за идентификацију, придружите се наредним акцијама и прихватите новог љубимца у ваш дом. Он ће вас сигурно прихватити.