Због веома ниских температура протеклих дана, у Вршцу је пукло на десетине водомера. Иако се из ЈКП „Други октобар“ још од децембра упућује апел грађанима да заштите своје водомере, велики број њих, ипак се није одазвао позиву. Ових дана забележена је повећана потрошња воде у трећој и петој висинској зони што је сигуран показатељ пуцања водоводних инсталација. У питању је Селенитски пут и део око „Црквице“, као и потез од Вршачке куле ка Црвеном крсту.

Подсећамо грађане да обиђу објекте који се не користе и уколико примете пуцање на водоводним инсталацијама да обавесте ЕЈ Водовод ЈКП „Другог октобра“ на број телефона 830425.  

Да се овакве ствари не би дешавале, потрошачима саветујемо да водомерне шахте држе затвореним и сувим и да у објектима у којима не бораве искључе воду у зимском периоду и испразне водоводне инсталације. Поред тога, у зградама где се водомери налазе у подрумским просторијама, због опасности од смрзавања, требало би затворити све прозоре. Уколико ипак дође до оштећења инсталација услед немарности власника, све трошкове поправке и замене сносе власници.