ЈКП Други октобар, у мају прошле године први пут увело је олакшицу за родитеље новорођене деце. Ми смо свим родитељима новорођенчади, који су попунили захтев који су добили у породилишту, поклонили 50 Беби паркинг карата са којима могу бесплатно користити посебна паркиралишта у граду. Током годину дана колико акција траје, поднето је 204 захтева.

 И ове године настављамо акцију, у коју смо овај пут укључили и фабирку воде Моја вода. Осим паркинг карата, доделићемо им и пакете воде. Циљ ове акције јесте да олакша родитељима паркирање приликом посета педијатру и обављању других обавеза које их очекују у првих годину дана родитељства.

Беби паркинг карте израђене су посебно за ту намену, са тематиком у духу акције.

Ово је симболичан начин да помогнемо нашим суграђанима који се залажу за повећање наталитета.

Услов за добијање ових карата је да је новорођенче рођено почевши од 01.05.2018. године и да родитељ има пребивалиште на територији града Вршца. Образац захтева за издавање Беби паркинг карте биће доступан сваком родитељу већ у породилишту а на основу кога ће родитељи преузети поменуте карте у ЈКП Други октобар, у канцеларији бр. 39. Ове карте могу се користити  годину дана од дана преузимања.

Како кроз ову акцију желимо и да скренемо пажњу на важност коришћења дечијих ауто седишта и појаса приликом учествовања у саобраћају, на полеђини „Беби паркинг карте“ истакнути су статистички подаци који нажалост указују да се дечија ауто седишта и појасеви користе у недовољној мери.