Служба „Паркинг сервис“ ЈКП „Други октобар“ и ове године наставља, сада већ традиционалну, акцију „Беби паркинг карта“.
За свако новорођено дете на територији Града Вршца ЈКП „Други октобар“ и Служба „Паркинг сервис“ поклања 50 Беби паркинг карата. Беби паркинг карте могу се користити на свим паркиралиштима у Граду Вршцу.
– Циљ акције јесте да олакша родитељима паркирање приликом посете педијатру и у обављању других обавеза које их очекују у првих годину дана родитељства. Образац захтева за издавање Беби паркинг карте доступан је родитељима већ у породилишту, а на основу кога ће родитељи преузети поменуте карте у ЈКП „Други октобар“, у канцеларији број 13. Услов за добијање ових карата јесте да родитељ има пребивалиште на територији Града Вршца, објашњава Владан Винчић, руководилац сектора Комуналних услуга.
Беби паркинг карте израђене су посебно за ту намену, са тематиком у духу акције. Карте се могу користити годину дана од дана преузимања.
– Кроз ову акцију желимо да скренемо пажњу и на важност коришћења дечијих ауто седишта и појаса приликом учестовања у саобраћају. Нажалост статистички подаци указују да се ауто седишта и појасеви користе у недовољној мери, истиче Винчић.