Градски трг у Вршцу доживљава нову младост, јер се после две деценије од изградње први пут ради комплетна реконструкција зелених површина у делу где се налази музички павиљон.

Радници службе зеленила ЈКП „Други октобар“ најпре су уклонили старо украсно шибље, чији је век трајања већ био на измаку. Затим су на површини од 2.200 квадратних метара оивичених травњака уградили савремени заливни систем. Ових дана постављају бусенове траве, а упоредо се ради и јесења садња цвећа.

На највећем травњаку код Ђорђевића, површине 450 квадратних метара, урађени су цветњаци у барокном стилу, тј. траке које се међусобно преплићу, како бисмо „разбили“ монотонију геометрије, која преовладава тргом, каже Драгана Шипош, шеф службе зеленила.

Новина је и то што ће на травњаку испред павиљона, који ће такође бити комплетно реконструисан, бити постављена бела 3Д слова са именом града. У позадини ће, као додатни украс, бити направљења цветна скулптура дуга чак 13 метара, са 26 носача.

Слова, која су постала тренд у многим градовима Србије, биће део композије на којој су приказани грозд и Вршачке планине са кулом на врху. Ту ће туристи и наши суграђани моћи да праве дивне успомене, додаје Драгана Шипош.

Трг би у новом сјају требало да засија већ крајем ове седмице, уколико време буде дозволило комуналцима да заврше посао.