ЈКП „Други октобар“ организује још једну у низу акцију под називом Прикупљање текстила, која је овог пута хуманитарног карактера, јер ће се сва средства од продаје текстила донирати Школи за основно и средње образовање „Јелена Варјашки“.

Грађани у свих 7 блоковских насеља у граду у својим поштанским сандучићима у току дана пронаћи ће џакове са упутством за одлагање текстила и обуће. Не бацајте одећу и кућни текстил, прикупите их и учествујте у овој хуманитарној акцији. Врло је важно да текстил за рециклирање буде сув и чист. Прикупљање џакова вршиће се током суботе и недеље, 13. и 14. маја.

Уколико неко ван насеља Хемоград, Трг Андрије Лукића, Војнички Трг, Трг Константина Спајића, Омладински Трг, Центар и Трг Зелена пијаца, жели да донира стари текстил, може га донети до управне зграде ЈКП и оставити код портира.

Сав текстил могуће је рециклирати 100%, а своју примену налази у грађевинској, аутоиндустрији и индуструји наместаја. Део текстила може се опет користити у текстилној индустрији.

Наша идеја јесте буђење свести о одлагању и рециклирању отпада, очувању животне средине и друштвеној одговорности. Будимо савесни и хумани и помозимо у прикупљању средстава за ову вршачку школу.

Док код нас тек почиње, у свету се рециклира око 25 % укупног текстилног отпада. Уколико наиђемо на добар одјек акције и грађани препознају нашу идеју, у наредном периоду у сваком насељу биће постављени посебни контејнери за одлагање текстила и обуће.

Надамо се да је ово само почетак успешне сарадње са ШОСО „Јелена Варјашки“ и да ћемо и убудуће  организовати акције које ће помоћи деци са сметњама у развоју. Овим путем позивамо наше суграђане да се одазову позиву и узму учешће у акцији која ће трајати до недеље.