Деца и ученици из Вршца ускоро ће моћи да уживају на новим игралиштима, захваљујући ЈКП „Други октобар“. Стара и уништена игралишта која нису реновирана преко 20 година и која се налазе на шест локација у граду, биће потпуно реконструисана, а припремни радови за њихову изградњу које изводи наша грађевинска оператива  увелико су у току.

На основу досадашње уштеде и рационализације трошкова, одлучили смо да новчана средства определимо баш за игралишта и наша жеља је да се у сваком насељеном месту учини нешто за побољшање услова живота – да се уреде дечија игралишта, зелене површине, комунална ифраструктура, све ствари које живот чине лакшим. Укупан износ ових радова износи око 13 милиона динара и сматрамо да је ова инвестиција најбољи начин утрошка средстава.

Локације на којима ће се наћи сва игралишта су: угао Митрополита Стратимировића и Космајске, угао Руских ослободилаца и Бихаћке, угао Боре Костића и Љутице Богдана, Маргитско насеље и два игралишта на Тргу Андрије Лукић, на површини  од 96 до 150 квадрата.

Симболични називи красиће свако игралиште: Бубамара, Цврчак, Сунцокрет, Зврк, Детлић и Дечја радост.

Ова игралишта биће изграђена по најсавременијим стандардима и  опремом, посебно када је реч о безбедности деце која га буду користила. А надамо се да ћемо поставити стандард у граду како би и сва будућа игралишта овако изгледала.

Сви радови изводе се уз сагласност Града Вршца и Градске управе, а поносни смо и на досадашњу добру сарадњу.

Иницијатива за уређење игралишта настала је ослушкујући потребе грађана, а ми их само спроводимо у дело. Надам се да је ово само почетак и да ћемо и у наредном периоду препознати потребе и проблеме грађана Вршца и изаћи им у сусрет.