Поред бројних акција које организујемо у нашем граду, не заборављамо на наше најмлађе суграђане. Наиме, ЈКП „Други октобар“ као што је раније најављено, гради нова дечија игралишта и то на 6 локација. Радови на постављању справа и опреме су у току, а у року од неколико дана, сва наша деца моћи ће да се играју на новим игралиштима са тартан подлогом, која осим што су квалитетна и испуњавају све безбедносне услове, корак напред су ка здравијој и лепшој средини. План је да сва ова игралишта буду и ограђена како би била заштићена.

Грађевинска оператива ЈКП избетонирала је стара и уништена игралишта, а справе са њих ћемо офарбати и поправити, а затим и поклонити деци из околних села.

Локације на којима се налазе нова игралишта су угао Митрополита Стратимировића и Космајске, угао Руских ослободилаца и Бихаћке, угао Боре Костића и Љутице Богдана, Маргитско насеље и два игралишта на Тргу Андрије Лукића.

Игралишта су намењена деци од 3-10 година, а справе које ће бити постављене су клацкалице, кућице за провлачење, пењалице, љуљашке, вртешке, њихалице, тобогани и школске табле. Свако од ових игралишта има и свој назив, као што је Бубамара, Цврчак, Зврк и слично.

Сви радови изводе се уз сагласност Града Вршца и Градске управе, а вредност радова је око 10 милиона динара.

ИЗГЛЕД ПРЕ И ПОСЛЕ УРЕЂЕЊА