Код градског парка,  постављене су справе за вежбање на отвореном, за све оне који воле да вежбају у природи, а тим поводом одржан је и Јавни тренинг ком су присуствовали бројни спортисти и рекреативци.

Овај пројекат финансирало је и реализовало Јавно комунално предузеће „Други октобар“ у циљу побољшања квалитета живота младих, а уз поштовање свих стандарда безбедности. Након изградње дечјих игралишта, ово је само наставак акција које ће омогућити суграђанима да што више времена проводе напољу, бавећи се спортским активностима.

У овом тренутку, код парка се налази пет новопостављених справа, а ова локација је изабрана због спортских објеката који се налазе у близини и разних спортова који могу да се комбинују.

У наредном периоду биће постављено још нових справа, а наш циљ је да и на још неколико локација у граду направимо сличне вежбаонице на отвореном. Овим путем, позивамо све младе да се укључе у акцију и да нам се јаве са сугестијама и предлозима које су то справе најпотребније и у којим деловима града.