Као и сваке године пред почетак зиме у кругу ЈКП “Други октобар”, одржана је зимска смотра – комплетан преглед возила зимске службе, како би се установило да ли су возила и остала механизација исправни.

У току зиме Зимска служба ЈКП Други октобар одржава путеве не само у граду, вец и у околним насељеним местима.

Ове године, одлучили смо да побољшамо рад Зимске службе, те смо набавили нова возила, опрему и алат и са поносом истичемо да смо за снежне падавине спремнији него икад.

Осим 400 тона соли за посипање, први пут смо набавили и емулзију против стварања поледице, која не оштећује подлогу а реагује на много нижим температурама него со.

Сматрамо да ће Вршац зато бити један од градова који неће имати проблема и борбе са снегом.

Иако постоје приоритети чишћења по улицама, трудићемо се да чистимо подједнако, осим у случају већих количина падавина, када ћемо се држати приоритета. Првенствено су то прилази јавним установама и објектима, као и главне саобраћајнице.

Тротоаре, пешачке и бициклистичке стазе, за време трајања снежних падавина, чистићемо ручно.

За време трајања зимских услова, сва возила су обавезна да имају зимску опрему. Апелујемо на возаче да се не паркирају на местима која нису предвиђена за паркинг, јер на тај начин могу ометати рад возила зимске службе.

Наш циљ је да овај нимало лак задатак обавимо што квалитетније, како би се несметано и безбедно одвијао саобраћај, као и функционисање јавних институција у зимским условима.