Запослени у ЕЈ Комуналац ЈКП Други октобар свакодневно су ангажовани на уређењу града.

Овог пролећа, обим радова проширен је на цео град, као и на прилазе ка њему. Већ од раних јутарњих часова, на улицама и трговима су запослени из свих радних јединица Комуналца, свако на свом задатку.

У оквиру, сада већ традиционалне акције „Април месец чистоће“ поред редовних активности урађен је низ других активности на уређењу града. Највидљивије је постављање травног бусена на Светосавском Тргу, на коме је претходно постављен заливни систем. Замењене су клупе на Тргу светог Теодора Вршачког и у Балканској улици, а урбани мобилијар је поставњен дуж улица којима пешаци најчешће пролазе- Вука Караџића, Стеријина, Омладински Трг, Доситејева.

У главној шетачкој зони, постављени су цветни стубови, а на стубовима јавне расвете постављене су висеће корпе. У зимском периоду, припремљено је 35000 комада садног материјала, које РЈ Зеленило распоређује по цветним рунделама.

Почело је и уређење језера пред купалишну сезону, а до Првомајских празника биће детаљно очишћен Вршачки брег до Планинарског дома.

У истој акцији очишћени су прилазни путеви, сакупљено је смеће на потенцијалним депонијама, а однет је и кабасти отпад са свих локација у граду.