Председник Републике Србије Александар Вучић, у оквиру кампање Будућност Србије обишао је и град Вршац и Постројење за прераду пијаће воде у Павлишу.

Председника је дочекао директор ЈКП Други октобар Небојша Перић и истакао значај посете, будући да је ово прва посета једног председника државе предузећу од његовог оснивања. Уследио је и обилазак постројења током ког је Перић објаснио целокупан процес пречишћавања воде.

Постројење за прераду воде је једна од најзначајнијих инвестиција у Вршцу протеклих година, којом је решен вишедеценијски проблем повишене концентрације мангана и амонијака у пијаћој води са изворишта подземних вода у Павлишу. Захваљујући овом постројењу, грађани Вршца се снабдевају бактериолошки и хемијски исправном водом која је једна од најквалитетнијих у држави.

Вредност постројења је 6 милиона евра, од чега је 60% инвестиције финансирало ЈКП кроз кредитну линију са немачком развојном КфW банком, а преостали део је донација кроз међудржавни споразум који је закључен између влада републике Србије и републике Немачке.