Иако купалишна сезона на градском језеру у Вршцу почиње за више од месец дана,  ЈКП „Други октобар“ ових дана врши интензивне припреме за уређење језера и простора око њега. Радници ЕЈ Комуналац извршили су чишћење и кошење приобаља, очишћен је детаљно паркинг, прилаз и поправљени су оштећени делови ограде.

ЈКП „Други октобар“ ангажовало је и специјализовану машину за кошење подводног растиња, и на време је уређено и дно језера. Одстрањено је и изнето више од шест тракторских приколица алги и водене траве.

Уређење језера је већ уочљиво великом броју шетача који су присутни већ од првих дана лепшег времена на језеру и изражавају велико задовољство урађеним послом у овој фази припреме. У наредним данима биће извршен санитарни третман воде,  допуна језера и анализе воде, поправка и обнова дела мобилијара, како би језеро у потпуности било спремно за предстојећу сезону и традиционалне и нове туристичке садржаје.

Апелујемо на суграђане да чувају овај јединствен простор, а ЈКП „Други октобар“ ће настојати да језеро  буде чистије, уредније и лепше, а самим тим и безбедније за све посетиоце.