СМОТРА МЕХАНИЗАЦИЈЕ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ ЈКП

Иако су температуре и даље високе за ово доба године, зимска служба ЈКП Други октобар спремна је за зиму. Тим поводом, данас је одржана смотра механизације ове службе. Поред специјализованих возила за редовне активности и додатних за ванредне прилике, за ову зиму обезбеђено је и довољно агрегата за посипање путева. Зимска служба спремно дочекује све изазове који је очекују током зимских дана.

Чистићемо локалне путеве, улице у укупној дужини од 147 километара, а такође и 8 километара градских улица које нису у нашој, него у надлежности путева Србије. Уколико не буду стигли благовремено да реагују, ми ћемо преузети одговорности и те путеве очистити. Иако постоје приоритети чишћења по улицама, трудићемо се да чистимо подједнако, осим у случају већих количина падавина, када ћемо се држати приоритета. Првенствено су то прилази јавним установама и објектима, као и главне саобраћајнице. Тротоаре, пешачке и бициклистичке стазе, за време трајања снежних падавина, чистићемо ручно.

Како је и отклањање леда и чишћење снега велики и одговоран посао, одржавање путева захтева ангажовање и додатних ресурса како у механизацији, тако и радној снази. Укупно 75 радника ЈКП Други октобар, биће ангажовано на чишћењу снега, а по потреби дежурне ће бити и мобилне јединице.

За време трајања зимских услова, сва возила су обавезна да имају зимску опрему.

Апелујемо на возаче да се не паркирају на местима која нису предвиђена за паркинг, јер на тај начин могу ометати рад возила зимске службе.