ЈКП “Други октобар” Вршац, наставља са уређењем Града , санирањем јавних чесми и фонтана, у циљу обезбеђења воде за пиће нашим суграђанима, нарочито током летњег периода.

Тренутно је у току санација и чишћење девастиране јавне чесме у Руском парку, која ће задржати дефинисани изглед, а такође је у плану санирање и јавне чесме и фонтане на Тргу Светог Теодора Вршачког.

Континуирано се ради на одржавању постојећих и инсталацији нових јавних чесми, како у Граду Вршцу, тако и у околним насељеним местима.

“Од изузетне је важности обезбеђивање исправне и бесплатне воде за пиће из јавних чесми на територији Града Вршца и околних насељених места, те се подразумева санација старих и изградња нових јавних чесми које представљају приступачан извор воде за пиће, што је нарочито важно током летњих месеци, када су расхлађивање и унос течности од највећег значаја”, поручују из ЈКП “Други октобар”.

Коришћењем воде са јавних чесми, такође се смањује употреба флаширане воде, а самим тим и пластике која загађује животну средину.

Чесме и фонтане посебно су драгоцене у топлијим месецима, јер пролазници могу застати и освежити се, а и уједно оне сваком месту дају посебну драж и лепоту.

Овим путем апелујемо на грађане да воде рачуна о јавном добру.