Акција Април- месец чистоће предвиђен је годишњим оперативним програмом одржавања чистоће на јавним површинама Економске јединице Комуналац ЈКП “Други октобар”. Спроводи се сваке године и подразумева појачан ниво активности превасходно на пролећном уређењу јавних површина. Радови који се спроводе су детаљно уређење зелених површина (орезивање стабала и шибља, пролећно грабуљање травњака и  кошење траве, окопавање цветњака и садница, монтажа клупа, спортских и дечјих  реквизита). Такође, у оквиру одржавања чистоће јавних површина врши се прање улица, спроводе се акције на уређењу мањих дивљих депонија у граду, одвоз кабастог отпада из домаћинстава, чишћење канала, прилазних путева граду и слично.

Циљ ЈКП “Други октобар” јесте да и након месеца чистоће организује разне акције уређења и да уз помоћ својих суграђана подигне чистоћу и изглед града на виши ниво.

Ове године је уведена новина  упућивањем јавног позива градјанима и установама да искажу своје потребе и идеје за уредјење простора у коме живе и раде. На основу Годишњег оперативног плана одржавања јавних површина и сугестија грађана, утврђен је план активности ЕЈ Комуналац у оквиру Априла-месеца чистоће:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Преузми

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=“ thickness=“ up=’15’ down=’15’]

По завршетку акције, биће проглашен победник у конкурсу “Зелени кутак”.