ЈКП “Други октобар”, у мају 2018. године први пут покренуло је акцију “Беби паркинг карта”, олакшицу за родитеље новорођене деце.

И ове године настављамо сада већ традиционалну акцију. Циљ ове акције јесте да олакша родитељима паркирање приликом посета педијатру и обављању других обавеза које их очекују у првих годину дана родитељства.

Беби паркинг карте израђене су посебно за ту намену, са тематиком у духу акције.

Ово је симболичан начин да помогнемо нашим суграђанима који се залажу за повећање наталитета.

Услов за добијање ових карата је да је новорођенче рођено почевши од 01.06.2020. године и да родитељ има пребивалиште на територији града Вршца. Образац захтева за издавање Беби паркинг карте биће доступан сваком родитељу већ у породилишту, а на основу кога ће родитељи преузети поменуте карте у ЈКП Други октобар, у канцеларији бр. 13. Ове карте могу се користити годину дана од дана преузимања.

Како кроз ову акцију желимо и да скренемо пажњу на важност коришћења дечијих ауто седишта и појаса приликом учествовања у саобраћају, на полеђини „Беби паркинг карте“ истакнути су статистички подаци који нажалост указују да се дечија ауто седишта и појасеви користе у недовољној мери.