Град Вршац и ЈКП “Други Октобар” реализовали су пројекат “Деца и заштита животне средине”, са акцентом на потребу да се као друштво суочимо са проблемом све веће угрожености животне средине и активније радимо на њеном очувању, а најмлађој популацији укажемо на важност заштите животне средине.

Како би се подигао и развио ниво свести деце о проблемима заштите животне средине, јуче је на тргу испред Народног позоришта Стерија у Вршцу организована акција са ученицима нижих разреда основних школа који су садили саднице, а о којима ће надаље бринути и пратити њихов раст, а самим тим улепшати и уредити околни простор Града Вршца и унапредити квалитет живота.

У данашњем времену, кроз начин живота који водимо, деца углавном одрастају без директног и реалног искуства везаног за природу. Учествовањем у садњи и бризи о биљкама деца уче како да се опходе према свету око себе, како треба да се брину о природи и да је чувају, развијају добре особине, одговорност и креативност, а све то наравно кроз физичку активност. У оваквим организованим акцијама уз комуникацију и сарадњу развијају тимски дух. Град ће увек подржавати овакве лепе акције и трудити се да их буде што више јер едукација кроз природу буди и развија свест о заштити животне средине и на тај начин стварамо добру будућност за све нас, изјавио је члан Градског већа за пољопривреду и заштиту животне средине Слободан Јованов.

Пројекат је реализован у оквиру Дечије недеље која је у знаку Године солидарности и сарадње, проглашена од Владе Републике Србије, са програмом у складу са условима насталим услед пандемије вируса ЦОВИД -19.