Радови на уређењу Вршачког језера започети су још крајем маја месеца, да би све било спремно за сезону купања. ЈКП “Други октобар” ове године дало је све од себе да уреди вршачко језеро како би наши суграђани а и посетиоци Вршца током летњих месеци могли да уживају у његовим чарима.

Радови Комуналног предузећа  су се односили пре свега на обезбеђењу квалитета воде, уређењу зелених површина око самог језера, као и свих садржаја које посетиоци  користе током сезоне купања. Сви планирани радови су завршени су у предвиђеном року.

Да би квалитет воде био на прописаном нивоу, а сви купачи безбедни, по први пут су уклоњени трава и алге из самог језера, специјалном машином. Извршено је детаљно чишћење приобаља и његова дезинфекција, а у рад је пуштен и бунар и подигнут је ниво језера за око 1 метар. Након комплетне дезинфекције воде, урађене су и први анализе које задовољавају стандарде купања у језеру. Контрола квалитета воде вршиће се на сваких 14 дана, а по потреби и чешће.

Што се тиче зелених површина, покошена је и пограбуљана сва трава око језера, уклоњено је самоникло шибље, а орезано је и дрвеће.

Оспособљени су сви пратећи садржаји које купачи користе током летње сезоне:

– извршена је поправка тушева са минералном водом која је подразумевала комплетну замену инсталација

– реконструисан је плато намењен за туширање, при чему је комплетно урађена нова подлога, решен је проблем одвода сувишне воде, офарбана је комплетна метална конструкција

– замењене су све дотрајале клупе, канте за отпатке, поправљени сви садржаји на дечијем игралишту

– уредјени су спортски терени (један за кошарку и два за одбојку)

-извршена је монтажа кабина за пресвлачење

– уређен је постојећи санитарни чвор и по први пут ове године, обезбеђена су  још четири покретна тоалета.

Током лета, све док траје сезона купања,до 1. септембра, ЈКП “Други октобар” брине се о уређењу језера (свакодневно одржавање чистоће и контрола квалитета воде о чему ће грађани бити редовно обавештавани).

На улазу у Градско језеро налази се табла са прописаним кућним редом, те се грађани моле да га се придржавају (купање у прописаном делу језера и током времена  рада спасилачке службе, забрана пецања, вожње бицикла и мотора, забрана купања и шетње кућних љубимаца).