Радови на уређењу Вршачког језера за предстојећу купалишну сезону која почиње 1. јула, приводе се крају. ЈКП “Други октобар” ове године дало је све од себе да уреди вршачко језеро како би наши суграђани, али и посетиоци Вршца током летњих месеци могли да уживају у његовим чарима.

Радови Комуналног предузећа  су се односили пре свега на обезбеђењу квалитета воде, уређењу зелених површина око самог језера, као и свих садржаја које посетиоци  користе током сезоне купања.

Да би квалитет воде био на прописаном нивоу, а сви купачи безбедни, уклоњени су трава и алге из самог језера, специјалном машином. Извршено је детаљно чишћење приобаља и његова дезинфекција. Након комплетне дезинфекције воде, урађене су и први анализе које задовољавају стандарде купања у језеру. Контрола квалитета воде вршиће се на сваких 14 дана, а по потреби и чешће.

Оспособљени су сви пратећи садржаји које купачи користе током летње сезоне: извршена је поправка тушева са минералном водом, уређен је мобилијар, клупе, канте за отпатке, поправљени сви садржаји на дечијем игралишту, извршена је монтажа кабина за пресвлачење, обезбеђени су покретни тоалети.

Током лета, све док траје сезона купања, до 1. септембра, ЈКП “Други октобар” брине се о уређењу језера (свакодневно одржавање чистоће и контрола квалитета воде о чему ће грађани бити редовно обавештавани).

На улазу у Градско језеро налази се табла са прописаним кућним редом, те се грађани моле да га се придржавају (купање у прописаном делу језера и током времена  рада спасилачке службе, забрана пецања, вожње бицикла и мотора, забрана купања и шетње кућних љубимаца).