На седници скупштине града Вршца усвојена је измена ценовника за општа и посебна паркиралишта. На овај начин Вршчанима су обезбеђене НИЖЕ цене паркирања у обе зоне:

– уместо досадашњих 35,00 динара за сат времена паркирања у Зони I, нова цена износи 30,00 динара
– уместо досадашњих 30,00 динара за сат времена паркирања у Зони II, нова цена износи 25,00 динара.

Ове цене ће се примењивати од 01.05.2019. године.

Такође, новина је и да ће некадашњи простор зелене пијаце добити нову намену и користиће се као посебно паркиралиште са око 200 паркинг места. Ово паркиралиште највише ће погодовати запосленима у центру града, а самим тим уже градско језгро биће растерећено и саобраћај ће се несметано одвијати. Коришћење овог паркиралишта може се платити на дневном и месечном нивоу.

Цена дневне карте на овом паркиралишту износи 70,00 динара и плаћа се СМС поруком, а претплатне карте 500,00 динара на месечном нивоу која се може купити у ЈКП.

Циљ нам је да нашим суграђанима, корисницима услуга паркиралишта, смањимо трошкове већ ионако преоптерећеног кућног буџета, те смо и поред снижења цена, у појединим улицама у ширем центру града укинули наплату паркирања.

Овом приликом апелујемо на возаче да поштују комуналну културу и своја возила паркирају на места која су за то намењена.