Данашња акција отворених врата Објекта за трајно збрињавање паса – Азила за псе, показала је суграђанима услове у којима свакодневно радници ЈКП „Други октобар” службе Зоохигијене брину о псима.

Рад у прихватилишту је организован у тру смене, а радници псима посвећују пажњу и бригу 24 часа дневно. Посао јесте сложен, али се ради са доста љубави и посвећености псима и условима у којима бораве. Пси имају потребну квадратуру затвореног и отвореног простора, амбуланту за ветеринарски третман паса, довољно хране, воде за пиће И одржавање хигијене. Повећан је број посебних боксова те су штићеници азила смештени у мање групе, како би њигово прилагођавање и социјализација били адекватни.

Акција Дан отворених врата је прва овогодишња у Азилу за псе, а с радовима и одржавањем простора се неће стати. Већ сада се планира припремање за летње температуре и предвиђају средства и опрема за наредну зиму. Ентузијазам радника је на високом нивоу, а посетиоци Азила су могли да се увере и у задовољство самих станара, паса који су до скоро били препуштни улици.

Азил је отворен за посете сваког радног дана од 12 до 14 часова за све људе добре воље који желе да се увере у услове у којима су смештени пси, да дају сугестије, идеје, предлоге, или да удоме пса кога изаберу.

ЈКП “Други октобар” изражава задовољство данашњом акцијом и захваљује посетиоцима на утисцима и сугестијама.