Шесторо вршачких оџачара, који редовно одржавају димњаке у Вршцу и околним селима Павлиш, Влајковац и Ритишево, много су експедитивнији и бржи откако им је фирма зимус купила нове електричне бицикле.

Ово модерно превозно средство највише је олакшало посао екипи која је задужена за брдовити део града, који се налази на падинама Вршачких планина, с обзиром на то да су, док су користили обичне бицикле, узбрдо често морали да их гурају.

На овај начин смо драстично повећали оперативност наших екипа, уз минимално повећање трошкова и минимално загађење животне средине. Батерија бицикла, након целоноћног пуњења, може да издржи кретање током комплетног радног времена, каже Милош Салапура, извршни директор комуналних послова ЈКП „Други октобар“, у склопу ког послује и одељење за димничарске услуге.

Вршачки оџачари, иначе, одржавају преко 16.800 димњака у стамбеним објектима и више од 850 код пословних субјеката. Осим обавезне контроле исправности и провере проходности и непропустљивости димњака, они свакодневно раде и механичко чишћење, спаљивање чађи и одгушивање, како би се спречио настанак пожара и смањило аерозагађење.