Градски парк у Вршцу настао је крајем 18. века и представља својеврсну зелену оазу и један је од обележја града. На површини од скоро 6 хектара засађене су бројне врсте листопадног и зимзеленог дрвећа. Украсно грмље, шибље и разноврсно цвеће, од којих су многе врсте ретке и вредне, чине овај парк правом ботаничком баштом. 

Вођени идејом па парку вратимо стари сјај, започели смо његово уређење. Поставили смо нове беле клупе, по угледу на некадашње које су биле заштитни знак парка и обновили старе стазе. Такође, радимо на оплемењивању и додатном уређењу цветњака и жардињера са цвећем. Поред обнове осветљења и ограде, ојачали смо и зид око парка.  Обновили смо и централни део парка, музички павиљон где ће моћи да се организују концерти, као и други културно уметнички програм, а како бисмо све то и сачували, постављен је видео надзор.

Ово је само један део радова, а настојаћемо да и даље улажемо у овај природни споменик вртне архитектуре и због тога апелујемо и на наше суграђане да парк чувају и брину о својој животној средини.