Због надолазећих мразева, екипе Водовода Јавно – комуналног предузећа „Други октобар“, затвориће јавне чесме по граду и у селима у току данашњег и сутрашњег дана.

Осим тога, још једном подсећамо кориснике услуга да изврше заштиту својих водоводних инсталација, пред предстојећу зимску сезону, како не би дошло до њиховог пуцања услед веома ниских температура ваздуха, које нас очекују у наредним зимским месецима, кажу у Водоводу.
Пре свега, потребно је проверити да ли су водомерне шахте прописно затворене поклопцима и исушене. Уколико се водомер налази у подрумској просторији, сви отвори као што су прозори, окна и врата, морају бити затворени. За додатну заштиту водомерне групе могу се користити материјали за термо изолацију. Неопходно је искључити и све спољашње чесме. Ако се објекти не користе и не греју, потребно је затворити вентил испред водомера и испустити воду из инсталација како не би дошло до пуцања водомера и водоводних цеви.
Уколико корисници примете било каква цурења на водоводном прикључку, могу позвати дежурну службу Водовода на број телефона 440-800 (дежурни број, после 15 часова и викендом: 060/843-52-00) која ће у најкраћем временском року изаћи на терен и санирати квар.