ЗИМСКА СЛУЖБА И У ПРОЛЕЋЕ

Иако смо већ неколико дана календарски у пролећу, снег који је падао синоћ је изненадио суграђане, али не и Зимску службу ЈКП Други октобар.

Снежне падавине које су почеле око 18 часова јуче поподне, својим интензитетом су се појачавале на територији Града Вршца у различитим интервалима и на различитим местима.

Зимска служба дочекала је спремно падавине, пратила ситуацију и благовремено реаговала.

Јуче у току преподневних часова добили смо обавештење од Градског Штаба за ванредне ситуације да се према метеоролошким подацима очекују падавине средњег интензитета. Иако смо постепено прелазили на пролећни режим рада са својом техником и ангажовали сву расположиву механизацију за Ванредну ситуацију у којој се налазимо у складу са задацима које обављамо, веома брзо смо одреаговали да иста припремимо за зимску службу. Испунили смо све административне обавезе за дозволе кретања у ситуацији забране и константним обиласцима терена, пратили развој ситуације што се тиче падавина.

Екипе су обилазиле критичне тачке од 20 часова 23.03., сагледавајући ситуацију. С обзиром на то да је температура све време била изнад нуле и у благом порасту, снег се није ледио на тлу и коловози су били чисти.

Најсложенију ситуацију имали смо на путу према селу Шушара односно од раскрснице код Избишта до уласка у село, где се интервенисало механичким чишћењем и посипањем агрегата соли.

С обзиром на то да се поштује забрана кретања и да нема возила и пешака у времену у коме смо радили, олакшан је био посао у том смислу, али не и мање важан јер се путни правци и улице одржавају због дежурних медицинских, полицијских, вартогасних служби,

Комуналне службе које редовно обављају посао или обављају ванредне задатке, као и због организованог превоза запослених у производним погонима који раде.

За нас је још увек на снази мера приправности и рада Зимске службе, а и екипе су припремљене за излазак на терен и брзу реакцију.

Према најавама метеоролога овакве падавине очекују се до среде 25.03. од када се очекује повећање температуре ваздуха у Вршцу.

Позивамо грађане да остану код куће у складу са мерама Владе Републике Србије, а уколико имају преку потребу за кретањем, да исто прилагоде условима на путу и пешачким стазама.