Зимска служба ЈКП Други октобар којој је поверено одржавање путева, спремно дочекује зимску сезону која траје од 15. новембра до 1. марта. Сходно томе, у кругу предузећа данас јеодржана смотра возила зимске службе, како би се установило да ли су возила и остала механизација исправни, а со и емулзија за посипање путева у довољним количинама.

Захваљујући новој механизацији благовременој реакцији, протекле зимске сезоне смо поставили стандард када је у питању одржавање саобраћајница и јавних површина чистим и безбедним за саобраћај и пешаке. Ни ове сезоне нећемо одступити од тога. Ове сезоне на располагању имамо 11 возила и додатна 4 за ванредне прилике.

Иако, према временској прогнози још увек не очекујемо снежне падавине, ми смо сасвим спремни. Припремили смо 400 тона соли, 30 кубика ризле и 12 000 литара калцијум хлорида. У  зависности од временских прилика и интензитета падавина, на терену ће бити ангажовано свих 65 радника зимске службе који ће бити дежурни 24 часа.

Такође, апелујемо на возаче да користе зимску опрему на својим аутомобилима, али и да их не паркирају на местима која нису за то предвиђена, како не би ометали рад зимске службе.